Cover Image

Palaria: accesoriul care dă culoare unei ținute

Martie 15, 2023 - Timp de citire: 2 minute

Pălăria, a devenit piesa care poate foarte ușor diferenția o ținută obișnuită și una extravagantă care să întoarcă imediat prvirea. De la primul contact cu o persoană, remarci acel lucru ieșit din comun care îi conferă outfitului său, un stil pe măsură care îi redă încrederea în sine.

Apariția acestui accesoriu datează din perioada neoliticului, atunci când strămoșii noștri vânau animale pentru a se hrăni și pentru a le lua pieile. Din blana animalului, aceștia își confecționau diferite lucruri folositoare acelor zile. Așadar, pentru protejarea capului în timpul iernii, materialul era cusut și adaptat în funcție de forma capului.

Mai târziu, trendul a început să pună stăpânire și pe doamnele din Evul Mediu, ocazie numai bună de a-și evidenția clasa socială. Printre cele mai căutate modele din această categorie se numără: pălăria fedora, panama, melonul sau jebenul. De asemenea, la diferite întâlniri, femeile obișnuiau să își sugereze latura misterioasă, prin purtare piesei. Respectul și decența unei domnișoare, pornea de la modul cum alege să se îmbrace. Printre, lucrurile care evidențiau acest fapt erau mănușile dantelate și pălăria, elemente obligatorii pentru a putea ieși în lume.

Cu timpul, conceptul și-a pierdut din semnificație, tinerii abuzând de această modă, care trepat a devenit un element chic al ținutei. Din dorința de a da o notă de rafinament costumației lor, cei din sexul masculin au apelat fără ezitare la controversatul accesoriu. Ei nu au putut rezista tentației de a o asorta cu o cămașă în carouri sau cu o ținută casual care să le contureze personalitatea. Băscuța se numără printre cele mai cunocute piese adoptate de aceștia. Chiar dacă în trecut, accesoriul a fost folosit doar de cei din clasa muncitoare sau de țărani, în prezent este la modă.

Se întâmplă ca vestimentația noastră să fie construită pe baza unui element de la care să pornim apoi în alegerea costumației. Elementul excentric care face furori printre iubitorii de fashion, a reușit să își pună amprenta și asupra societătii contemporane. Eleganța se exprimă prin simplitate, iar această trăsătura poate fi asociată cu aceasta accesoriul.

A fi trendy înseamnă a purta și pălăria ideală în orice moment!

Despre

Imi place sa vorbesc despre moda si frumusete. Daca imi dai un catalog de cosmetice ma entuziasmez. Stau toata ziua cu paleta de machiaj in mana si ma gandesc ce culoare s-ar mai potrivi. Sunt raw vegana de 13 ani si am de gand sa fiu inca 99.
Si daca doresti sa vezi care imi este sursa de venit care mi-a adus libertatea in viata intra aici:
Afacerea pe care ti-o recomand

Vzitatori pe site

19

linkuri partenere

Pagini statice

Label