Cover Image

6 idei pentru aranjarea mobilei in locuinta!

Decembrie 7, 2022 - Timp de citire: 2 minute

Daca vrei ca locuinta ta sa fie confortabila si eleganta, va trebui sa acorzi atentie atat la aspect, cat si la functionalitate. Nu trebuie neaparat sa fie foarte scumpa pentru a crea un ambient placut si primitor. Pentru asta, ti-am pregatit cateva idei care te vor ajuta sa iti modernizezi locuinta:


    1.Masoara in mod corespunzator

Este mai usor sa aranjezi camera pe hartie ma intai decat sa muti mobila dintr-o parte in alta. Ia o ruleta si masoara dimensiunile camerei. Masoara si anumite portiuni din camera pentru a nu face greseala de a cumpara mobile prea mare ca dimensiuni. Ai in vedere urmatoarele aspecte:

- Lasa aproximativ 75 de centimetre spatiu intre mobile daca vrei sa te deplasezi confortabil in acea zona.

- Lasa aproximativ 40 de centimetre intre canapea si masa, asa incat un pahar sa poata fi luat cu usurinta.

In cazul mesei pe care se mananca, incearca sa lasi cat mai mult spatiu intre scaune si perete.    2.Creeaza un punct focus

Atunci cand aranjezi o sufragerie, creeaza un punct focus care  ancoreaza  intreaga camera. Poate fi vorba de un semineu, o fereastra mare sau un televizor. Sufrageria este pentru petrecut timpul cu alti oameni, iar acestia vor sta cu fata la ceva anume.

Gandeste-te la activitatile pe care ai de gand sa le faci cat esti in sufragerie si aranjeaza camera in mod corespunzator.

    3.Adauga un pic de asimetrie

Simetria este esentiala, insa putina asimetrie da locuintei o tenta artistica. Scaunele nu trebuie sa fie la fel, iar o canapea de un fel poate  convietui  cu una diferita fata de restul mobilei.

    4.Foloseste un covor pe jos in sufragerie

Un covor poate ajuta la definirea spatiului in care se mananca, de exemplu. Asigura-te ca este suficient de mare covorul pentru o masa si cateva scaune.

    5.Considera un aranjament diagonal

Nu trebuie sa iei ca regula pozitionarea paralela sau la 90 de grade fata de perete sau mobila. Uneori, pozitionarea pe diagonala poate da mai mult spatiu de circulat.

    6. Atentie la inaltimea la care sunt montate tablourile

In general, tablourile sunt agatate asa incat, daca stai in picioare, acestea sa fie la nivelul ochilor. Altfel spus, asemenea unei galerii de arta pentru a putea fi admirate comod de vizitatori. Daca vrei sa dai impresia unui tavan mai inalt, pozitioneaza tablourile cu cativa zeci de centimetri mai jos.

Doresti sa iti modernizezi casa cu bun gust?


Despre

Imi place sa vorbesc despre moda si frumusete. Daca imi dai un catalog de cosmetice ma entuziasmez. Stau toata ziua cu paleta de machiaj in mana si ma gandesc ce culoare s-ar mai potrivi. Sunt raw vegana de 13 ani si am de gand sa fiu inca 99.
Si daca doresti sa vezi care imi este sursa de venit care mi-a adus libertatea in viata intra aici:
Afacerea pe care ti-o recomand

Vzitatori pe site

30

linkuri partenere

Pagini statice

Label