Care sunt principalele beneficii ale alergatului

Ianuarie 11, 2023 - Timp de citire: 2 minute

Primul beneficiu pe care il va oferi alergarea este intarirea sistemului cardio-vascular. Organismul va fi incurajat sa produca mai mult sange. Sangele va suplini nevoile corpului. Inima va fi si ea antrenata pe tot parcursul alergarii. Un alt aspect pozitiv al alergarii este reducerea colesterolului.

Imunitatea va avea si ea de castigat daca veti practica aceasta activitate. Alergand, organismul va avea nevoie de mai mult sange. Cantitatea mai mare de sange este folosita pentru a hrani muschii si a-i oxigena. Depozitele sanguine se vor goli in timp ce faceti un efort sustinut. La persoanele neantrenate va aparea de obicei o durere puternica in piept. Acest lucru se datoreaza contractiei capsulei ficatului, dar si a splinei. In timpul efortului fizic, are loc si o deschidere a capilarelor. Nutritia tesuturilor este imbunatatita, iar oxigenarea capilarelor este si ea imbunatatita. Se mentine astfel sanatatea tesuturilor dar si a intregului organism.

Performantele cerebrale sunt si ele crescute daca practicati un sport. Circulatia cerebrala are de castigat, pentru ca creierul se oxigeneaza mai bine. Veti constata o crestere a performantelor intelectuale. Capacitatea de memorie, dar si cea de concentrare se va imbunatati simtitor. Va veti putea bucura de o stare de veghe excelenta, dar si de alte beneficii.

Nivelul de stres si colesterolul vor fi reduse. Starea de oboseala va fi si ea inlaturata daca va veti decide sa practicati aceasta activitate. Multe studii au aratat ca persoanele care obisnuiesc sa alerge sunt mai energice. De asemenea, acestea sunt mult mai optimiste si mai pline de viata decat cele sedentare. Alergarea mai are un impact benefic si asupra prevenirii tulburarilor comportamentale. Sportul practicat frecvent are un rol in cresterea stimei de sinei, a initiativei, dar si a optimismului. Alergarea va avea astfel un impact benefic asupra sanatatii.

In timp ce practicati alergarea, veti avea de-a face cu o crestere considerabila a hormonului fericirii. Atletismul este astfel considerat a fi singurul sport care poate da dependenta. Prin alergare veti arde foarte multe calorii. Va fi mai greu totusi la inceputul antrenamentelor atunci cand nu ati invatat sa respirati. La inceput, musculatura nu va fi atat de dezvoltata. Aceasta nu va fi obisnuita cu efortul si exista astfel posibilitatea sa apara anumite probleme. Cu toate acestea, daca veti persevera, veti deascoperi numeroasele efecte benefice ale alergarii. Veti putea mentine astfel o santate de fier, dar si o silueta de invidiat.

Alergarea mai este recunoscuta si pentru reglarea metabolismului. Aceasta va reduce hormonii de stres, crescand metabolismul bazal. Tonusul organismului va fi si el imbunatatit practicand alergarea. Sistemul vostru osos va fi intarit, iar osteoporoza va fi imbunatatita. Veti vedea ca libidoul va fi si el marit, mentinand performantele sexuale la standarde inalte. Procesele de senescenta sunt si ele incetinite de alergare. Veti vedea ca aceasta va va mentine tineri si va veti bucura de acest lucru.

Despre

Imi place sa vorbesc despre moda si frumusete. Daca imi dai un catalog de cosmetice ma entuziasmez. Stau toata ziua cu paleta de machiaj in mana si ma gandesc ce culoare s-ar mai potrivi. Sunt raw vegana de 13 ani si am de gand sa fiu inca 99.
Si daca doresti sa vezi care imi este sursa de venit care mi-a adus libertatea in viata intra aici:
Afacerea pe care ti-o recomand

Vzitatori pe site

18

linkuri partenere

Pagini statice

Label