Cover Image

Cum sa fii productiv cand muncesti de acasa?

Decembrie 28, 2022 - Timp de citire: 2 minute

Multa lume isi doreste sa munceasca de acasa, si pe buna dreptate. Nu mai pierzi timpul pe drum, poti dormi un pic mai mult si poti fi doar tu cu tine si cu munca, fara sa fii distras de colegi.

Muncitul de acasa are si partile ei proaste, una din ele fiind dificultatea de a fi productiv in conditiile in care dormitorul sau sufrageria sunt destinate timpului liber.

Iata cateva moduri in care poti fi mai productiv in conditii prea confortabile: 

1. Imagineaza-ti ca esti la birou

Mintea ta asociaza ambientul casei cu relaxare si timp liber. Elementele care determina aceasta asociere pot fi pijamalele, televizorul pornit sau dezordinea.

Daca vrei sa fii productiv, atunci va trebui sa intri in mindset-ul de munca. Asta inseamna sa renunti la elementele enumerate mai sus. Imbraca-te ca si cum ai fi la birou si fa-ti o cafea. Stinge televizorul sau orice alt lucru care te-ar putea distrage. Evita sa muncesti din pat deoarece nu vei fi deloc productiv. 

2. Alege un loc unde te poti concentra

Ideal ar fi sa ai un birou si un scaun confortabil. Daca nu, te poti aseza la masa in bucatarie.

Poti munci si la o cafenea daca vezi ca a trecut ceva timp si tu nu ai spor. Sau si mai bine de atat, la o biblioteca. Vei vedea in jurul tau multi oameni concentrandu-se, iar asta te va face si pe tine sa te poti concentra mai usor. 

3. Profita de momentele de productivitate intensa

Este normal ca productivitatea sa fluctueze pe parcursul unei zile. In unele momente ideile iti vin fara nicio problema, iar in altele nu stii de unde sa incepi. Cand simti ca ai flow, rezista tentatiei de a lua pauza si profita de momentele cand “se leaga” lucrurile.

4. Planifica-ti ziua din timp

Poate dura ceva timp pana cand iti organizezi gandurile si timpul. Inainte sa te culci, incearca sa planifici ce vei face ziua urmatoare, cu ce vei incepe, si asa mai departe. Astfel, atunci cand te trezesti, ai deja in cap primul task pe care il vei incepe.

Desigur, este important sa fii flexibil si sa iti lasi timp si pentru lucruri neprevazute. 

5. Asculta muzica

Muzica reprezinta “soundtrack-ul” carierei tale. Suna amuzant, dar trebuie sa recunosti ca e adevarat.

Este dovedit stiintific ca muzica fara versuri te ajuta sa te concentrezi mai bine. Selecteaza-ti muzica in functie de taskul pe care trebuie sa il faci. Eu unul, imi pun muzica mai ritmata cand trebuie sa scriu si muzica mai relaxanta cand fac cercetare.

Te poti gandi la alte moduri in care poti fi mai productiv cand confortul de acasa este impotriva ta?

Despre

Imi place sa vorbesc despre moda si frumusete. Daca imi dai un catalog de cosmetice ma entuziasmez. Stau toata ziua cu paleta de machiaj in mana si ma gandesc ce culoare s-ar mai potrivi. Sunt raw vegana de 13 ani si am de gand sa fiu inca 99.
Si daca doresti sa vezi care imi este sursa de venit care mi-a adus libertatea in viata intra aici:
Afacerea pe care ti-o recomand

Vzitatori pe site

27

linkuri partenere

Pagini statice

Label